mandag 28. juli 2014

MaurleierenPå mobilen har jeg en nedtellingsapp. I godt over ett år har appen telt ned hvor mange dager det er igjen til landsleir, og nå er det under en uke igjen! Allerede nå er det mange rovere og andre fra staben som har kommet til leirområdet for å bygge opp leiren til resten av deltakeren kommer. Vi rovere som er her, kalles for maur. Akkurat som maur, bygger vi opp det som blir hjemplassen vår neste uke.

Når jeg tenker på det, er det ganske sykt at vi bygger opp en "by" (en speider-by) på en uke. Og i denne speiderbyen skal det bo over 5000!

Dagene våre består av arbeid, men vi har også mye fritid. Fritiden bruker til å være med venner, bli kjent med andre, bade, spise osv.

Vi som er maur, bærer veldig mye. Det kommer mange lastebiler og trailere med diverse utstyr som må tømmes og bæres dit det skal. Andre oppgaver er å grave grøfter til å legge ned internettkabel i og legge ut vannledninger. Det bygges også scene og lages bruer over større grøfter. Alle maurene er delt inn i arbeidslag. Vi får tildelt vakter og jobber sammen med de andre vi er på arbeidslag med. Sammen med arbeidslaget får man også noen vakter hvor man må vaske do/dusj, lage mat og sitte dag- og nattevakt. Foreløpig har vi vært heldige og hatt lite regn og mye sol. Men den høy temperaturen gjør det tyngre å arbeide. Men vi skal ikke klage når vi har fint sommervær.

Jeg gleder meg til å se at leieren blir mer og mer ferdig. Og det blir gøy når alle gruppene kommer og bygger opp sine egne leirområder.
- Oda Maria


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar