onsdag 6. august 2014

Tett på naturenFoto: Arild Johannessen
I går og på søndag var vi så heldige å ha besøk av Sunniva Gylver som er prest og til og med nestleder i KFUK-KFUM. På søndag snakket hun for lederne på lederkro og i går snakket hun om natur og tro, i og med at gårdagens tema var "tett på naturen". Små og store fulgte med på hennes engasjerte og smittende ord. På bibeltimen hadde hun 10 punkter som gjorde det enkelt og fint å følge med på. Hun delte mange erfaringer og tanker om natur, gud, klima og urettferdighet - og det gjorde hun med smittende engasjement og rørende ord. I tillegg har hun skrevet en liten hilsen med sin opplevelse av besøket på landsleir!
Foto: Steinar Fagerli
Søndag kveld kom jeg til landsleiren på Vettre i pøsregn. Selvfølgelig er alle speiderne jeg 
møter like blide. Ut på tur og aldri sur - og de ser ut til å mene det. 

Flott opplevelse å få snakke på lederkro om et så viktig tema som Ledere, tro og samfunnsengasjement. Fullt hus og lyttende ansikter - til regnet mot teltduken satte en stopper for å bli hørt (men da var jeg omtrent ferdig). 

Det vi gjør, roper høyere enn det vi sier - og når verden ser ut som den gjør, kan vi ikke la være å bry oss. Vi som bekjenner en Gud som har skapt alle i sitt bilde, elsker alle like mye, og har bedt oss elske Gud og mennesker og gjøre mot andre som vi vil at andre skal gjøre mot oss. Hvis vi tar på alvor at mennesker i mer utsatte og sårbare poisisjoenr, både nasjonalt og globalt, har like mye menneskeverd som oss selv, da må vi forenes med Jesus Kristus i kampen for livet i vår verden. Og når det røyner på - hvile i nåden og håpet om at en dag skal rettferdigheten seire og alt bli nytt. 

Tirsdag morgen fikk jeg tale til hele gjengen (minus tidlig-haikerne) på formiddagen, om natur, miljøvern og tro. Spennende og krevende publikum når det strekker seg fra små barn til godt voksne. Jeg startet med speiderleirminne fra Nord-Torpa rundt 1980 - maur, regn og omgangssyke - via Madagaskars fantastiske dyre- og planteliv, til nordmenns naturopplevelser, Bibelen om natur og skaperverk, FNsklimapanel og konsekvensene av å bekjenne en rettferdig, elskende Gud som ikke gjør forskjell på folk, i vår urettferdige verden. jeg så noen litt trøtte tryner, men responsen underveis var fin, og på vei opp mot bussen ble jeg stadig stoppet av barn og ungdommer som ville fortelle hva de hadde fått ut av bibeltimen. Så gøy!!

Hilsen Sunniva

Foto: Arild Johannessen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar